zondag, april 30, 2006

Aanduiding /D voor DARES-stations

Indien DARES-stations uitzenden, kan er gebruik gemaakt worden van de /D suffix achter de call om aan andere stations aan te geven dat er DARES-verkeer op de frequentie plaatsvindt, zodat de frequentie 'schoon' gehouden wordt van overig verkeer.

Van de DARES-site:
Tijdens het overleg met de regiocoördinatoren is gesproken over de (on)mogelijkheden rond het verstrekken van herkenbare calls voor stations die actief zijn in DARES-verband. Door het bestuur is aangegeven dat binnen de huidige regelgeving het niet mogelijk is om aan dit verzoek tegemoet te komen doch dat er wél met AT is gesproken over e.e.a. Uit deze gesprekken is gebleken dat men in de toekomst bereid is om mee te denken en te werken doch dat dat nu nog niet kan.
Vervolgens kwam het voorstel naar voren om dan gebruik te maken van /D(elta) achter de eigen call zodat, net zoals dat tijdens JOTA activiteiten gebeurt, een herkenbaar element toe te voegen aan de call. De aanwezigen stemden in met dit voorstel waarmee we in DARES-verband dus hebben afgesproken dat stations die in DARES-verband (oefeningen of échte situaties), achter hun suffix /D van DARES (in het engels ook uit te leggen als distress of disastercommunication) te gebruiken.
Met nadruk wijzen wij er op dat het hier een ondelinge afspraak betreft die geen formele basis heeft in de geldende wet- en regelgeving; dat betekent dus dat aan het gebruik van /D geen enkel recht kan worden ontleend

Geen opmerkingen: